По середині весни. Головне у квітні

3 квітня – Гері Айткенхед, виконавчий директор оборонної науково-технічної лабораторії в Великій Британії сказав, що вони не змогли довести, що хімічна речовина “Новачок” була виготовлена в Росії. Взагалі вся ця історія з нібито отруєнням  Скрипаля більше схоже на типову операцію західних спецслужб з метою, вчергове, нанести удар по репутації Росії. Проте навіщо працювати так грубо? Існує безліч очевидних доказів, які легко добути, про злочини кремлівського режиму.

9 квітня – Збройні сили Ізраїлю атакували незалежну і суверенну державу Сирію. Ракетному обстрілу піддався аеропорт Тіяс або, як його інакше називають, Т4. За найбільш розповсюдженою інформацією у світових ЗМІ, всього по об’єкту було випущено 8 керованих ракет, 5 з них були збиті силами ППО, інші 3 вразили свої цілі. За іншими даними, кількість ракет могла досягати двадцяти. Уряд Сирії повідомив про загибель 14 військовослужбовців.

10 квітня – Юлію Скрипаль виписали із лікарні у Солсбери. Нагадаємо, що Сергій Скрипаль та його донька Юлія були знайдені в березні з симптомами отруєння. Після виписки з лікарні Юлія Скрипаль перебуває у невідомому місці та про неї нічого невідомо.

11 квітня – З сайту Президента України видалили Петицію щодо заборони пропаганди гомосексуалізму та про захист сімейних цінностей, яка набрала 22 837 голосів з 25 000 необхідних. До закінчення терміну залишалося ще 30 днів. Це наводить на думку, що наш Педро полюбляє підарасів і не хоче їх засмучувати.

12 квітня – Стало відомо, що в кінці березня в Женеві (Швейцарія) відбулась зустріч Коломойського, його партнера Боголюбова та екс-голови Адміністрації Президента України Ложкіна. Вели черговий договорняк, про що саме – нас з вами не повідомили.

12 квітня – Дональд Трамп звільнив з посади Рекса Тілерсона. Новим секретарем Державного департаменту призначено Майка Помпео, екс-керівника ЦРУ. Кадидатуру Помпео має ще затвердити Сенат США.

14 квітня – США, Велика Британія та Франція атакували суверенну і незалежну державу Сирія. Причиною агресії виявився відеозапис на якому показано дітей вражених невідомою хімічною речовиною. Міжнародного розслідування з приводу даного факту, здійснено не було.

Військова авіація та військово-морські сили випустили 105 керованих ракет. Уряд Сирії стверджує, що збив 71, атакуючі сили стверджують про збиття 12-18 ракет.

Американські крилаті ракети “Томагавкˮ мають здатність летіти низько над землею та маневрувати. Наземних радіолокаційних станцій системи С-300 для захоплення таких цілей не достатньо. В такому випадку у повітря піднімається літак-локатор А-50. Проте військові Росії цього літака не піднімали в повітря, так як США попередньо повідомило РФ про об’єкти обстрілу, Росія вивезла звідтам своїх військовослужбовців, Сирія вивезла з цих об’єктів все цінне обладнання.

В результаті: Росію цього разу не товкли, а до іміджевих втрат їй не звикати; керівництву Сирії також вдалось уникнути втрати цінного обладнання; США всьому світу показало свою військову міць; на наступний день Трамп тимчасово відтермінував введення санкцій проти РФ, а зацікавленій глядацькій аудиторії показали кадри, якогось, кимось та колись підірваного будинку. Всі задоволені!

15 квітня – Кандидат на посаду Державного секретаря США Майк Помпео здійснив таємний візит до КНДР де провів зустріч з Кім Чен Ином. Обговорювали можливу майбутню зустріч  Північно-корейського лідера із Дональдом Трампомю.

16 квітня – Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков здійсних офійний візит в США. Це перший, в історії людства, офіційних візит очільника МВС України до Америки.

Реальної причини виклику Авакова на “ковёр” до Вашингтонського “обкому” невідомо. Але, як проговорився його один з його радників, окрім іншого домовились щодо розширення офіційно діючого в Києві представництва ФБР, надання йому підвищеного представництва та більше повноважень. Також додатково відкриють американське Агентство по боротьбі з міжнародним наркотрафіком. Така підвищена увага до транзиту наркотиків через територію України говорить про те, що західні колеги воліють більше контролювати ці потоки, недовіряють українським політико-кримінальним ватажкам, або через територію України очікується збільшення транзиту наркоти і її потрібно пильніше охороняти.

16 квітня – Провладна коаліція разом з депутатом від БПП Сергієм Березенко та в.о. міністра охорони здоров’я Супрун-Доктор Смерть намагаються протиснути законопроект про спрощену трансплантацію органів. Нагадаємо, що з початку війни, при великих втратах, злочинні групи з медиків та військових практикують пришвидшене вилучення органів в загиблих, поранених та полонених з метою подальшого продажу в багаті країни. Ця практика діє по обидва сторони фронту.

17 квітня – Порошенко написав офіційне звернення до Вселенського Патріарха у Константинополі (Стамбул), з проханням надати Томос(дозвіл) про автокефалію (визнання та автономність) Православній Церкві в Україні. Ті, так звані, священнослужителі більше бавляться у політику між Ватиканом-Києвом-Москвою, а ніж займаються духовними справами. При бажанні могли б самі себе давно визнати та об’єднатись в інтересах всього українського народу. А так чергова піар акція в нашого презеса… хоча не позбавлена розумної гри.

18 квітня – Президент Туреччини Реджеп Ердоган оголосив про проведення позачергових президентських та парламентських виборів 24 червня. Це він пояснює тим, що після невдалої спроби, так званого, військового перевороту у 2016 році, в країні присутня політична невизначеність, а проведення виборів дозволить розставити все по своїм місцям.

Чергові вибори раніше були заплановані на листопад цього року. Таким поспіхом, правлячі групи, інтереси котрих представляє Ердоган, хочуть в чергове узаконити свою владу та закріпити ведений урядом курс внутрішньої та зовнішньої політики. Є припущення, що вибори пришвидшуються через загострення Ближньосхідної ситуації.

19 квітня – В Азербайджані, в Баку Головнокомандувач Об’єднаних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті зустрівся з начальником Генштабу Збройних сил РФ генералом Валерієм Герасімовим. Говорили про діяльність НАТО і Росії в Європейському регіоні, про підвищення заходів довіри і запобігання інцидентів, про ситуацію в Сирії, підкресливши важливість взаємодії в боротьбі з міжнародним тероризмом. Після ракетного удару американців по об’єктам в Сирії це виглядає, як якийсь сюрреалізм чи погано прихована шизофренія.

24 квітня – голова комітету ВРУ у справах ветеранів, учасників АТО заявив, що починаючи з 2014 року в Україні зафіксовано більше 1000 випадків самогубства серед ветеранів АТО. За словами голови комітету “…середній вік ветеранів АТО становить приблизно 35 років, вони соціально активні і в них загострені всі почуття справедливості…”.

Серед основних причин, що призводять до суїциду психологи називають: Відсутність підготовки військовослужбовців до того, що вони побачать та відчують на війні; незнання методів подолання стресів; скотське ставлення до особового складу від керівництва ЗСУ; систематичні “підставиˮ з боку Генштабу; незатребуваність у суспільстві після повернення з війни; безперспективність.

За офіційними даними ЗСУ, станом на 6 грудня 2017 року, у війні загинуло 2750 військовослужбовців. Ще одна тисяча не бойових втрат – жахлива і не допустима кількість.

27 квітня – Ким Чен Ин та Мун Чже Ін, голови Північної та Південної Кореї відповідно, зустрілись на кордоні та потиснули один одному руки, перейшли кордон в один та у зворотній бік, далі продовжили переговори. Попередньо Північна Корея оголосила про припинення випробувань ядерної зброї.

30 квітня – Ізраїль здійснив, другий за місяць, акт агресії щодо суверенної та незалежної держави Сирія. Цього разу ракетний удар був нанесений по військових об’єктах на північ Хомси та східніше Алеппо. Від влучання ракети в склади здетонували боєприпаси, в наслідок чого Європейським-Середземноморським сейсмологічним центром зафіксовано землетрус магнітудою у 2,6 бали.

30 квітня – Війну у східних районах України тепер будуть називати не “АТО”, а “ООС”  – Операція об’єднаних сил, чи просто Об’єднані сили. Проте реальних змін очікувати не варто. Начальником Генштабу лишається громадянин Муженко – той хто координував дії з Генштабом РФ під Іловайськом та Дебальцово. Від зміни назви війни, методи війни не зміняться. Конче необхідно змінювати осіб, які керують процесами. Інакше матимемо продовження геноциду. Уся мужність, відвага, самопожертва та героїзм українських воїнів нівелюється злочинною владою, злочинним командуванням та їх договорняками на крові.

30 квітня – Державний департамент США підтвердив поставку в України протитанкових комплексів “Джавелінˮ. Це 210 ракет та 37 пускових установок. За першу партію озброєння заплатить США – 47 млн. дол. Наступні поставки будуть оплачувати з українського бюджету.

Нагадаємо, що у Київському державному конструкторському бюро “Лучˮ виготовляється протитанкові комплекси “Стугнаˮ, характеристики якого перевершують американський аналог: Дальність ураження – “Джавелінˮ- 2,5 км, “Стугнаˮ- 5 км; пробиває броню “Джавелінˮ-700 мм, “Стугнаˮ- 800-1100 мм.

Але як вже давно повелося керівництво ЗСУ думає виключно про власне збагачення, а тема розвитку викосоточної та високотехнологічної зброї в Україні заборонена.

Протитанковий ракетний комплекс “Стугна” КБ Луч, Київ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *