Ключові події року, що минає

Редакція інформаційно-аналітичної служби Перемога пропонує до Вашого перегляду основні події року, що минає.

ПОЧАТОК 2017 РОКУ

17 січня – Прем`єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що Британія не залишиться у єдиному європейському ринку, що означає про впевнену позицію британського істеблішменту змінити діючі економічні стосунки з ЄС на інший формат.
17 – 20 січня В Давосі, у Швейцарії, пройшов Світовий економічний форум. Серед обговорюваних проблем були наступні теми: Про інавгурацію Трампа; про побоювання, що новий президент США домовиться з Путіним на неприйнятних для Заходу умовах; про вихід Британії з ЄС; лідер КНР Сі Цзіньпін заявив, що його країна здатна перейняти від США естафету світового лідера і бути локомотивом планетарного масштабу.
Тайлер Коуен, оглядач Bloomberg, професор економіки, прокоментував, що одним з головних обговорень було знехтування глобалістами добробуту людей і це активізувало протестні настрої.
Гідеон Рахман, кореспондент Finanсial Times розповів, що після почутого в кулуарах у Давосі важко позбутися враження, що Захід, як політичне поняття знаходиться на межі колапсу.
Інші учасники Давоського форуму зазначили, що Капіталізм, як світова соціально-економічна модель закінчився у 2011 році. І зараз відбувається активний розвиток вже іншої моделі економіки, яку ще необхідно дослідити, вивчити та дати назву.
20 січня – Інавгурація Дональда Трампа.
25 січня – Відставка голови Мальтійського ордену Фестінга. Орден є фінансово-розвідувальною організацією Ватикану. Формально Мальтійський Орден є суверенним квазі-державним утворенням і до цього моменту володів автономією щодо своїх внутрішній справ від Папи Римського. Офіційною причиною відставки назвали втручання Папи Римського у внутрішні справи Ордену чого раніше ніколи не відбувалось. Це можна трактувати, як перемогу у внутрішньому протистоянні між єзуїтами та мальтійцями.
28 січня – Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба заявив, що з 1991 року чисельність дитячого населення в Україні зменшилася майже вдвічі. Сьогодні в країні 7,6 мільйона дітей. Україна знаходиться на 186 місці в світі по народжуваності і на 13-му – по вимиранню нації.
30 січня – Ярослав Качинський, лідер правлячої партії Польщі Право і справедливість сказав – “Досі неясно, чи Україна піде у напрямку, який для Польщі є неприйнятним, тобто підтримки своєї історичної легітимності на традиції УПА, на традиції організації, яка вчиняла жахливі злочини проти поляків, або ж відмовиться від цього шляху”. Такою антиукраїнською риторикою політик ставить під загрозу добросусідські відносини, що склалися між нашим країнами протягом останніх десятиліть.
2 лютого – На Молитвений сніданок з президентом США Дональдом Трампом прибули народні депутати України: Від “БПП” – Оксана Білозір, Валерій Карпунцев; від “Нродного Фронту” – Павло Унгурян, Георгій Логвинський; від “Батьківщини” – Григорій Немиря, Юлія Тимошенко та Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.
Національний молитовний сніданок з президентом США проводиться щороку у перший четвер лютого. Подія має закритий характер. Участь у сніданку приймають за запрошенням Адміністрації Президента або на платній основі. Чи були перелічені особи запрошені Адміністрацією Президента США, чи купили дозвіл на відвідування цього дійства – нардепи не повідомляли.
9 лютого – ООН оприлюднило дослідження згідно яких 80% громадян України живуть за межею бідності – тобто витрачається до 150 доларів на одну людину, на місяць. Це дані за 2016 рік, а по 2017 року очікується погіршення результатів.
14 лютого – Найбільша приватна газовидобувна компанія Укарїни “Бурісма Груп” ввела у Раду Директорів Джозфа Ковера Блека – директора Антирерористичного центру ЦРУ США (1999-2002роки). За офіційною причиною це для вирішення питань безпеки і стратегічного розвитку. Неофіційно це може бути пов’язано з перемогою на американських виборах громадянина Трампа – введення людини від республіканців дозволить збалансувати позицію компанії. До Ради Директорів компанії входять: Голова ради Алан Аптер, який попередньо працював у компанії “Morgan Stanley”; Олександр Кваснєвський – екс-президент Польщі; Хантер Байден – син екс-віце президента США Джозефа Байдена та інші.
15 лютого – КМУ ввів надзвичайний стан в електроенергетиці через нестачу антрациту. Що нібито було спричинено блокадою деяких районів Донецької і Луганської областей.
17 лютого – Екс-головуючий Федеральної Резервної Системи Грінсмен повідомив про необхідність терміново вводити золотий стандарт. Це може означати поступове переорієнтування світової економіки на дорогоцінні метали.

ВЕСНА

14 березня – У США провели перше в році випробовування ядерної бомби В61-12 без ядерного заряду. Випробовування відбулось на військовому полігоні у штаті Невада. Бомбардування здійснювалось з винищувача F-16С з метою перевірити можливості винищувача здійснювати доставку та застосування зброї.
15 березня – Порошенко запропонував РНБО провести повне припинення транспортного сполучення з окупованими територіями. Заходи з блокування межі перетину були переведені на державний рівень. Тим самим завершилось блокування цивільними особами, розпочате ще 26 грудня 2016 року. Замість того аби вкладати в інші вугільні шахти і задовольнити потреби вугілля в Україні, владна шобла вдалася до так званої формули “Ротердам+”. Гроші з державного бюджету пішли до закордонних продавців-посередників вугілля.
22 березня – Теракт у Лондоні. 4 загинуло, біля 10 поранено.
23 березня – Вбивство у центрі Києва Дениса Вороненкова екс-депутата Державної Думи РФ.
23 березня – Пожежа на військових складах з боєприпасами в м. Балаклія, Харківської області. Міністр оборони Полторак не повідомляє про отримані збитки та які боєприпаси втрачені і вимагають негайного поповнення.
7 квітня – Теракт у Швеції. В Стокгольмі вантажівка врізалась у натовп. 3 людей загинуло.
19 квітня ¬- Український економіст Лариса Шеслер заявила, що за підрахунками споживання в Україні муки та хліба, за винятком окупованих територій Криму та Донбасу, в країні проживає не більше 24,5 млн. людей. Це загроза існуванню українського народу та його держави. Діючий режим замовчує масштаби трагедії.
21 квітня – Теракт в Парижі. 1 загинув, 3 поранено.
22 квітня – Екс-директор НАСА, генерал-майор Чарльз Френк Болден публічно заявив про існування 30 тис. цивілізацій у відомому Всесвіті. І від декількох місяців – до, максимум, 2025 року відбудеться відкрите вторгнення на Землю позаземної цивілізації. Після цих слів охорона вивела екс-директора, потім його відправили на лікарняний на 6 місяців, з тих пір його ніхто не бачив.
23 квітня – США направила до берегів Південної Короеї ударну авіаносну групу для проведення навчань з південними корейцями. Північна Корея назвала це провокацією та засудила такий крок.
7 травня – На виборах у Франції перемогу здобув Емануель Макрон набравши 66,6% голосів…
22 травня – Теракт у Манчестері, 22 загинуло, 59 поранено.

ЛІТО

4 червня – Теракт у Лондоні. 8 загинуло, 48 поранених.
5 червня – Розрив дипломатичних відносин з Катаром зі сторони: 1.Єгипт, 2.ОАЕ, 3.Лівії(уряд східної частини), 4.Мальдівська республіка, 5.Бахрейн, 6.Ємен, 7.Саудівська Аравія, 8.Республіка Маврикій. Та через декілька днів: 9.Мавританія, 10. Коморські Острови. Понизили рівень дипломатичного представництва: 1. Йорданія та 2.Джибутті.
8 червня – Парламентські вибори у Британії до Палати Громад. Жодна з провідних політичних сил не отримала більшості у парламенті.
9 червня – Індія та Пакистан стали повноправними учасниками Шанхайської Організації Співпраці.
11 червня – Вступив в силу безвізовий режим для власників біометричних паспортів.
12 червня – Путін публічно говорить про підтримку Америкою терористів у Чечні.
12 червня – США вперше за 25 років не привітали РФ з Днем Росії.
13 червня – Визнання Панамою Китаю, що автоматично означає розрив дипломатичних відносин між Панамою і Тайванем.
13 червня – Турчинов і Порошенко озвучили законопроект про розширення можливостей президента використовувати ЗСУ та невідповідність формату АТО тим подіям, що відбуваються у східних областях. Але в кінцевому результаті жодних проектів документів не було представлено.
21 червня – Король Саудівської Аравії позбавив титулу наслідного принца Мухаммеда бін Найєфа бін Абдель-Азіза Ас-Сауда. Замість цього, титул наслідного принца був дарований нинішньому міністру оборони Мухаммеду бін Сальману – архітекторові війни в Ємені і кризи навколо Катару.
27 червня – В Києві, на вулиці Механізаторів, приблизно о восьмій ранку, шляхом підриву авто було вбито Максима Шаповала, полковника Головного управління розвідки МО України. Замовників та виконавців досі не виявлено. Вище керівництво МВС і СБУ не здатне захистити особовий склад та в черговий раз демонструє непрофесійність, некомпетентність і невідповідність займаним посадам.
9 липня – В Україну прибув Державний секретар США Рекс Тіллерсон. Як відзначають експерти, головним серед усіх липневих зустрічей став саме візит Рекса Тіллерсона, під час якого було представлено спеціального представника Державного департаменту США в Україні Курта Волкера.
11 липня – ВРУ проголосувала за зняття недоторканості з чотирьох народних депутатів Бориса Розенблата (БПП), Олеся Довгого (Воля народу), Максима Полякова(Народний фронт) та з нардепа Михайла Добкіна (Опозиційний блок). Натомість Верховна Рада не позбавила недоторканності Андрія Лозового (партія Ляшка) та Євгена Дейдея (Народний фронт). Вище зазначених депутатів Генеральна ГПУ підозрює у корупційних діях з використанням службового становища, дачі хабарів в особливо великих розмірах та ухилянні від сплати податків.
10 липня – До Києва прибув генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.
12-13 липня – В Києві пройшов саміт Україна – ЄС. Окрім українських чинуш, серед присутніх був і президент Ради Європи Дональд Туск та президент Європейської Комісії Жан Клод Юнкер. На завершенні саміту у четвер політики відмовились підписати традиційну спільну Декларацію, яка, як правило, завжди підсумовує дискусії між ЄС і країною, з якою проводиться саміт. Причиною стала відмова ЄСсівських політиків підписуватись під таким формулювання де стверджувалось, що Україна має перспективи стати членом Європейського Союзу.
20 липня – Візит до України Олександра Лукашенка, президента Білорусі.
21 липня – Візит до України Спецпредставника Держдепартаменту США КуртаВолкера.
26 липня – США ввели додаткові санкції, що направлені на газовидобувну індустрію РФ.
31 липня – РФ вигнало 755 дипломатів США та тим хто залишився обмежено доступ до підмосковної резиденції та складських приміщень.
8 серпня – У США провели друге за рік випробовування ядерної бомби В61-12 без ядерного заряду. Випробовування відбулось на військовому полігоні поблизу міста Тонопа, штат Невада. Бомбардування здійснювалось з винищувача F-15E з метою перевірити можливості винищувача здійснювати доставку та застосування зброї.
12 серпня – В США, в містечку Шарлотсвіль спровоковано сутички на історичному ґрунті. Демонстрації розгорнулися і у інших штатах. Конфлікти відбулись між людьми та прихильниками сексуальних меншинств.
17 серпня – подвійний теракт в Іспанії. 14 загинуло, понад 130 поранено.
20 – 30 серпня – Проведення військових навчань США і Південною Кореєю.
21 серпня – Перша зустріч у Мінську спецпредставника Держдепартаменту США у справах України Курта Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. Протягом трьох годин обговорювали Україну та узгоджували інші питання. Чому долю українського народу обговорюється без його представника ніхто не пояснює.
22 серпня – На відповідь про систематичне проведення великих військових навчань біля своїх кордонів Північна Корея заявила про готовність до нанесення ракетних ударів.
23 серпня – США тимчасово припинило видачу неміграційних віз громадянам РФ
23 серпня – Вбивство посла РФ в Судані. Тіло знайдено в нього в дома, в столиці Судану – Хартумі.
23 – 30 серпня – Візит міністра оборони США Джеймса Меттіса в Україну. Міністр оборони США протягом року має дуже щільний графік візитів і ділових зустрічей. Тому перебування міністра аж протягом цілого тижня в Україні можна трактувати, як сигнал усім зацікавленим сторонам про велику увагу з боку США до цієї території.
24 серпня – теракт в Києві біля Маріїнського парку, поранено трьох випадкових перехожих.
25 серпня – подвійний теракт в Бельгії. В Брюсселі невідомий напав на військового з мачете. Загинув військовий, нападника застрелено. В той же день в двері поліцейського відділу кинуто коктейль “Молотова”.
25 серпня – теракт в Марселі, наїзд авто на людей на зупинці. Один загиблий, одного поранено. Водія затримано.
25 серпня – теракт в Лондоні, біля Букінгемського палацу. Поранено двоє поліцейських. Нападника затримано.

ОСІНЬ

3 вересня – В Північній Кореї здійснено шосте, з 2006 року, ядерне випробування.
8 вересня – В центрі Києва, на вулиці Павла Скоропадського, навпроти Арена-сіті, близько 18:00. Шляхом підриву авто вбили чеченця Алі Тімаєва. Алі Тімаєв приймав участь у війні проти Росії на боці Грузії у 2008 році, у 2012 був військовим інструктором в Сирії, з 2012 до квітня 2016 перебував у тюрмі, в Туреччині. Після звільнення з тюрми проживав в Україні.
11 вересня – Путін запропонував ввести миротворців на Донбас. Це піар-хід зорієнтований на внутрішнього пересічного громадянина РФ та перехоплення ініціативи у інформаційному полі Заходу.
15 вересня – Північна Корея запустила балістичну ракету в північно-східному напрямку. Ракета пролетіла над японським островом Хоккайдо і впала в Тихому океані на відстані близько 2 тис. км на схід від Хоккайдо.
20 вересня – Порошенко закликав генсека ООН направити оціночну місію на Донбас для вивчення можливості розміщення там миротворців. Тупе політичне керівництво України здатне тільки реагувати на випади керівництва РФ.
22 вересня – Пожежа на військових складах з боєприпасами в с. Новоянисоль, поблизу Маріуполя. Міністр оборони Полторак в черговий раз не повідомляє про отримані державі збитки та які боєприпаси втрачені і вимагають негайного відновлення.
24 вересня – На виборах у Німеччині, дуже невпевнено хоча й очікувано, перемогла партія Ангели Меркель – Християнський Демократичний Союз, вони набрали 32%. Третє місце 12,6% отримала партія “Альтернатива для Німеччини” – AfD, що позиціонує себе, як патріотично налаштована сила.
25 вересня – Курди Північного Іраку провели референдум щодо незалежності Курдистану. Єдиною країною, котра підтримувала проведення референдуму був Ізраїль.
26 вересня – Пожежа на військових складах з боєприпасами в с. Калинівка, Вінницької області. Міністр оборони Полторак замовчує інформацію щодо отриманих державою збитків та які боєприпаси втрачені і вимагають негайного відновлення.
27 вересня – На засіданні РНБО Порошенко доручив прийняти в Україну, у 2018 році, 20 000 (двадцять тисяч) біженців з Ближнього Сходу і видавати їм допомогу у 100 євро щомісяця. Такі дії Порох завуальовує намаганням продемонструвати толерантність з ЄС. Насправді це один з кроків продовження плану геноциду українського народу та заміщення його іншими етнічними групами.
1 жовтня – Іспанським урядом зупинено проведення референдуму про відокремлення Каталонії. В Сепаратисти в Барселоні стверджують про перемогу на референдумі і про підтримку населення незалежності регіону від Іспанії.
1 жовтня – Теракт в Марселі. Ножем вбито двох перехожих. Нападника застрелено.
1 жовтня – Президент Турції Реджеп Ердоган заявив, що його країна більше не потребує членства в ЄС.
6 жовтня – СБУ затримало повноважного представника глави Чечні в Україні Рамзана Ціцулаєва та відвезло його до кордону з Росією, де передали його співробітникам ФСБ – співпраця спецслужб триває.
7 жовтня – Друга зустріч спецпредставника Держдепартаменту США в Україні Курта Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. Бєлград. Обговорювали Україну та інші питання. Вирішення долі держави українців без самих українців в черговий раз демонструє, що в цьому світі поважають тільки силу.
25 жовтня – Вибух біля редакції Еспресо. Поранено нардепа Мосійчука. Двоє загинуло – охоронець нардепа і випадковий перехожий. Ще двоє поранено.
30 жовтня – Вбито помічницю нардепа Мосійчука Амінну Окуєву.
31 жовтня – НАБУ заарештовує сина міністра МВС Олександра Авакова по справі дворічної давнини.
31 жовтня – Аваков знімає Нацгвардію з Революційного табору.
1 листопада – Теракт у Нью-Йорку. 8 людей загинуло, 11 поранено. Нападника затримано.
1 листопада – Подав у відставку міністр обороні Великобританії Майкл Феллон за нібито сексуальні залицяння 15 років тому. На цю посаду було висунуто Гевіна Вільямсона – 41-річний член Консервативної партії, відповідаючий за дисципліну в партії, три роки працював помічником прем’єр-міністра Девіда Кемерона. Відсутність досвіду і некомпетентність у військовій справі дозволяє зробити припущення, що на посаду його призначали, як людину якою легко буде маніпулювати та вказувати, як саме потрібно діяти у відповідальних ситуаціях.
1 листопада – Президент Іранського Курдистану Масуд Барзані подав у відставку. За офіційною версію через неспроможність утримати контроль над газовидобувним районом Іраку Кіркук
9 листопада – У Чорнобильській зоні розпочато будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Проектування, виготовлення та постачання цих систем забезпечить американська компанія Holtec International, а генеральним підрядником будівництва є компанія «Укрбудмонтаж». В цілому проектна місткість сховища 458 контейнерів. Вартість Сховища українські чиновники піднімали від 170 млн. дол. у 2015 році до 1,4 мільярду дол. у 2017. Станом на сьогодні Україна продовжує вивозити відпрацьоване ядерне паливо у сховище до Росії, сплачуючи при цьому 200 млн. дол. щорічно. Термін експлуатації запланованого даного сховища до 100 років.
13 листопада – Третя зустріч Спецпредставника Держдепартаменту США у справах України Курта Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. В черговий раз обговорювали Україну без її представника та узгоджували подальші дії по іншим питанням. Ось вам і “Норманський формат” і, як каже США – “Україна – наш стратегічний партнер!”.
13 листопада – Керовані спецслужбами, так звані, націоналісти, зірвали з міської ради Берегово державний прапор Угорщин. Питання: Хто повісив там цей прапор? Коли? Чому СБУ не відреагувало? Чому саме зараз кишеньковим групам дали вказівку зробити таку акцію? – Залишаються без відповідей.
13 листападаПорошенко підписав законопроект згідно якого голови державних адміністрацій втрачають статус державних службовців Це дозволяє призначати голів адміністрацій без раніше необхідного конкурсу. Прийняття такого закону зосереджує в руках президента більше влади. Нагадаємо, що 234 депутати Верховної Ради в черговий раз проявили колаборацію з президентом по принципових питаннях і проголосували за цей законопроект 9 листопада.
28 листопада
Опублікована домовленість між А.Меркель та П.Порошенко про прийом Україною 20 000 біженців з Ближнього Сходу та Північної Африки у 2018 році. Порошенко наказав уряду організувати щомісячну допомогу кожному мігранту у розмірі 100 євро. З часом, політичне керівництво країною, почне завозити більше африканців та азіатів і пояснюватиме це нестачею робочих рук в Україні.
29 листопада
Збройні сили Північної Кореї, напередодні чергових американських навчань, провели успішні випробування ракети “Хвасон-15”. Ракета піднялась на висоту у 4,5 тис. км і пролетіла відстань 950 км – це рекордні показники для Північно-корейських ракет. За словами корейських військових, ракетами даного класу Корея має можливість обстрілювати всю континентальну територію США. У свою чергу США закликали всі країни розірвати дипломатичні відносини з Північною Кореєю.

І ЗНОВУ ЗИМА

4 – 8 грудня – США разом з Південною Кореєю провели раніше заплановані, найбільші за історію, навчання Військово-повітряних сил на Корейському півострові. У навчаннях прийняли участь стратегічні бомбардувальники В-1В і тактичні винищувачі F-22, F-35A ВПС США.
6 грудня – Президент США Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. Це підірвало попередні спроби налагодити мирний процес на Ближньому Сході та спровокувало численні сутички в самому Єрусалимі.
6 грудня – Президент РФ заявив про повний розгром, так званої, “Ісламської держави” та звільнення території Сирії від терористів.
7 грудня – Верховна Рада продовжила до 1 січня 2021 року безмитне ввезення в Україну літаків іноземного виробництва. Це черговий цвях в гроб українських авіазаводів.
13 грудня – Президент Польщі Анджей Дуда прибув в Україну. Візит відбувся після низки ворожих та скандальних висловлювань польських політиків. Під час зустрічі Порошенко назвав Пілсудського спільним героєм України та Польщі. Того Пілсудського, котрий знищив Західно-Українську Народну Республіку.
15 грудня – Британія та ЄС завершили обговорення першої фази виходу Об’єднаного Королівства з ЄС. Цей факт в черговий раз підкреслює психологічні відхилення керівництва нашої країни. В той час, як Великобританія – одна з найбагатших країн світу, виходить з ЄС, веде важкі переговори аби врешті-решт позбутись раніше взятих на себе зобов’язань, то керівництво України навпаки – веде нас до євроінтеграції. Україну вже раз затягнули до одного союзу на сімдесят років. Може вже стане?!
17 грудня – Росія відкликала своїх військовослужбовців, близько 75 осіб, з Спільного центру координації і контролю припинення вогню – СЦКК. МО РФ пояснило це морально-психологчнним тиском на російських військовослужбовців та створювання перепон для роботи росіян українською стороною. МЗС України назвав вихід росіян з СЦКК провокацією та зриву Мінських домовленостей.
18 грудня – МВФ наполягає на збільшенні ціни за природній газ для населення України. Аргументуючи свою позицію тим, що це дозволить впровадити вільний ринок та стимулюватиме населення більш раціонально використовувати газ.
27 грудня – Між Україною та сепаративними угрупуваннями “ЛДНР” відбувся обмін полоненими. Сепаратисти відпустили 74 наших громадян в обмін на 233 громадян, які виступають проти України. Тішить тільки те, що люди нарешті повернуться до своїх родин та друзів і зможуть в близькому колі зустріти Новий Рік та відсвяткувати Різдво.
Під час, так званого, АТО не може бути полонених! Полонені тільки на війні! Ворожий режим в Україні, що сприяв розв’язанню цієї війни поки що існує і продовжує геноцид українських громадян. Кого війною, кого медичною, пенсійною та іншими реформами. Маю надію, що ці жадібні тупі тварюки скоро підуть під ніж справедливого гніву українського народу.

Якщо на Вашу думку ми пропустили важливу подію і дату напишіть нам про це у коментарях.

Бажаємо гарно провести 17-й рік і впевнено, з перемогою почати новий 2018-й.
Смачної куті і гарних забав!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *